Supreme Champion
S*Settebello’s Han Solo


Foto: Zvezdan Memedov
 

Ras: Ragdoll

Kön: Hane

Färg: a 04, blåmaskad mitted

Född: 2015-10-22

Far: SC S*Dan Dara’s Mr Money Talks

Mor: CH S*Krickelins Kerstin

> Stamtavla
>
Galleri

Solo har blivit kastrat. När han fått tillbaka lite päls och hull så kommer han att få följa med på utställningar igen och börja om från början som kastrat.SC & SP S*Dan Dara’s Mr Money Talks 
Ras: Ragdoll
Kön: Hane
Färg: a 03, blå bicolour
Född: 2013-03-22
 
Far: IC Eulalie Peleus
Mor: S*Dan Dara’s Rizzo
> Stamtavla
> Galleri
 
Tester: HCM 1 N/N efter föräldrarna
            HCM/CIN u.a. 140401

Money är efter att ha blivit far till ett gäng underbara kattungar nu kastrerad.
När jag blev erbjuden att köpa Money från Aksel Knutsen, Dan Dara’s i Norge, tvekade jag i fem sekunder max....föll pladask för denna kattunge och när han kom hem till oss kändes det bara så rätt. Money är en charmör, spinner hela tiden och har ett supertemperament. I mina ögon är han fantastiskt vacker med ett uttryck som får en att smälta!!
 
Stort tack igen Aksel för denna lilla pralin!!
 

CH S*Settebello’s Balduina


Hona kastrerad, RAG a 04
Född:
2010-07-21

Far: CH S*Hvenhilda’s Balder 4 Simbatau
Mor: IC S*Jondalars Frid, “Tosca”

Tester:
HCM/CIN u.a , HCM 1 N/N efter föräldrarna

>> stamtavla
>> galleri

Balduina är efter några fina kullar nu kastrerad och lever som en prinsessa här hemma.

Balduina är den lilla pälsbollen som Marco ville behålla som “sin egen katt” i Tosca’s första kull. En liten sötnos som fick våra hjärtan att smälta från första stund. En otroligt charmig tjej som spinner bara man tittar på henne, ett riktigt charmtroll och livsnjutare. Hon har bra egenskaper även om jag skulle önska en bättre profil och större storlek men hennes egenskaper blir bättre och bättre och vi kommer att para henne framöver. Hon har lite för lite vitt på tassarna för min smak men har gått bra på utställningar.
 
Balduina älskar liksom som sin mor Tosca allt sött, vår egen lilla smula .
 

IC S*Jondalars Frid, “Tosca”


Hona kastrerad, RAG n 04
Född: 2007-06-08

Far: Dollsndudes Spirit Boy to Migörs
Mor: Dan Dara’s Socata Tangara, “Svea”
Tester: HCM/CIN u.a. , HCM 1 N/N

>> stamtavla
>> galleri

Tosca var vår avelshona, en underbar medelstor dam med ett otroligt mysigt temperament. Bra profil, öronsättning, huvud, ögonfärg och en underbar pälskvalitet. Hon har gått mycket bra på utställningar men utvecklade sk “runners” på frambenen så utställningskarriären tog slut efter hennes IC-titel. Hon var en riktig supermamma.
 
Som liten älskade hon allt sött såsom marmelad och kakor och därför blev henne smeknamn Tosca, efter Toscakaka. Tosca är halvbror till vår första ragdoll Tor och de är bästa vänner. Hon kommer från Jondalars katteri – tack Andreas och Peter för denna söta prinsessa.

PR & IC S*Settebellos StromboliRas: Ragdoll

Kön: Hane, kastrerad
Färg: a03, blå bicolour
Född: 2012-07-21
 
Far: EC S*Krickelins Zorba
Mor: CH S*Settebello’s Balduina
Tester: HCM1 N/N efter föräldrarna
            HCM/CIN u.a 130726
 
Stromboli är den kattunge i Balduina’s första kull som borrade sig in i mitt hjärta redan från dag 1. Trots att hjärnan sa att jag inte skulle behålla en hane så fick hjärtat styra och vi är så glada över det idag.
 
Stromboli är en charmknutte, spinner hela tiden och är så himla härlig! Han har precis fyllt 1 år och utecklas bra, han är en muskulös kille med bra bredd och en härlig pälskvalitet. Väger ca 5,5 kg. Hans ögonfärg börjar bli bättre även om jag skulle önska en mer intensiv blå färg. Stromboli har ett supertemperament och leker gärna med vår nykomling Money. Efter att ha blivit far till 12 söta kattungar så är Stromboli nu kastrerad.

GIC S*Jondalars Joharran


 
Ras Ragdoll
Kön Kastrerad hane
Färg Blåtabbymaskad ragdoll, RAG a 21
Född 2005-11-27
Far Raa Doo’s Theodore
Mor Chorotegas Gorgonzola
Stamtavla [klicka här]
Tester HCM/CIN u.a.
HCM 1 N/N
 
Egentligen skulle jag bara titta på denna kull men när jag såg Joharran kunde jag ju bara inte motstå honom, ett litet charmtroll.
 
Joharran är en liten busunge som ibland retar gallfeber på husets övriga katter för att i nästa sekund vara en underbar luddboll som slickar våra händer och spinner på högsta volym. När man leker med en vippa så sätter han upp ena frambenet i en “boxningspose”, ser så lustigt ut så jag hoppas att jag någon gång kan få detta på bild, han är bara så otroligt söt!! Han rusar runt som en tok härhemma när han är på det humöret och älskar att leka med bollar och annat kul. Joharran har en helt otroligt bra pälskvalitet med en lång kropp och bra proportioner men han gillade utställningar mindre och mindre så för hans egen skull låter vi honom nu vara hemma och bara vara den myskatt han är.
 
Joharran kommer från Jondalars katteri – tack Andreas&Peter för denna speciella katt!!

Johrran fick somna in i juni 2017 - vad vi kommer att sakna denna underbara busunge, du  var mycket speciell och kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan!
 


Supreme Premier & GIC S*Jondalars Tor

Ras Ragdoll
Kön Kastrerad hane
Färg Brunmaskad ragdoll, RAG n
Född 2005-06-29 - 2020-04-20
Far Cinax’ Lurviga Ludde Jr
Mor S*Dan Dara’s Socata Tangara, “Svea”
Stamtavla [klicka här]
Galleri [klicka här]
Tester HCM/CIN u.a.

Vår underbara Tor fick somna in den 20 april 2020. Vi kommer att sakna denna speciella ludboll, för alltid i våra hjärtan.
Tor är vår första ragdoll, en ras jag upptäckte när jag var på utställningar med vår britt Niamh. Jag letade egentligen efter en blå ragdoll men åkte och tittade på kullen mest för skojs skull. När jag såg Tors kanonblå ögon och när han somnade sött i mitt knä så var jag såld, det var han som skulle flytta hem till oss.
 
Tor är mattes katt, han går med med som en hund i huset och är alltid med mig och är den som först kommer fram till dörren när jag kommer hem. En otroligt charmig och vacker katt, han blir bara vackrare med åren och har behållt sina fina kontraster i pälsen och ögonen, ja de är bara helt underbara....
 
Även om utställningar inte är det bästa Tor vet så har det gått bra och nu hoppas vi på att han kan få sin SP-titel innan det är dags för honom att bara leva livet som pensionär. Tor fick verkligen oss för att få upp ögonen för den härliga rasen ragdollen så han ska ha ett eget tack.
 
Tor kommer från Jondalars katteri – stort tack till Andreas&Peter för denna spinnande härliga katt!!
 


SP & EC S*Venita’s Niamh


 
Kön Kastrerad hona
Färg Lilaspotted Brittisk korthår, BRI c 24
Född 2004-07-11 - 2020-07-24
Far S* Britt-Maries Charlie
Mor IC IDP*Fantasyworld’s Scharla
Stamtavla [klicka här]

Niamh fick somna in 24 juli 2020, vi kommer att sakna vår diva  

Niamh är vår första raskatt, en underbar nallebjörn som bara har blivit vackrare med åren. Tyvärr har hennes spottar bleknat lite med åren men hon är fortfarande en mycket vacker katt. Jag provade mest på skoj att ställa ut henne då uppfödaren frågade och efter att ha blivit “Domarens bästa” på det första klubbmästerskapet och därefter BIS kull på nästa riktiga utställning så var jag fast och Niamh också. Hon är en riktig primadonna på utställningar, älskar när folk tittar på henne och har charmat en hel del domare under åren. Hon blev Europa Champion hösten 2008 och Supreme Premier hösten 2011. Så länge som hon tycker det är roligt kommer jag att då och då ta med henne på utställningar för att tävla som senior. Hon är i stort sett en “perfekt” britt med otroligt krispig päls och en underbar cobby kropp och huvud, öronen kunde sitta lite längre ner men man kan inte få allt....
 
Hemma är Niamh en riktig diva, hon vet att hon är vacker och vill inte gärna umgås närgånget med övriga katter. Hon är ingen knäkatt utan säger till när hon vill att man ska kela med henne men med åren har hon blivit mer social och ligger gärna bredvid i soffan på kvällarna.

Niamh kommer från Venita’s katteri – tack Emma&Jonas för denna nallebjörn


Simba och Samba


 
Huskatter, kastrathonor
Födda: 2002-07-04 - Samba 2020-08-07
 
Efter att vår älskade huskatt Cléo gått bort sommaren 2002 var vi först tveksamma till att köpa en ny katt men redan efter en månad kände vi att ett liv utan katt i huset inte är ett riktigt liv. En familj i Tranemo sålde huskattungar och när vi kom dit och såg de små charmtrollen kunde vi inte välja utan åkte hem med båda två, något vi inte har ångrat

Simba är husses katt. Hon sover bredvid hans huvudkudde varje natt och varje morgon ska hon följa med i famnen och hämta tidningen. Ett riktigt charmtroll. Hon älskar vatten och det bästa hon vet är att jaga vattenstrålen när vi vattnar ute i trädgården på sommaren.
 
Samba fick somna in 7 augusti 2020. Vi kommer att sakna vårt charmtroll, hoppas du får många köttbullar i himlen
Samba är husets matvrak nummer 1, mat är hennes passion men hon älskar också att ligga i husses knä framför TVn på kvällarna och hon älskar att kela och spinna och vara i centrum. Hon älskar också att vara ute i trädgården men avskyr vatten.
 
Två härliga systrar som gillar att busa runt med leksaker och beter sig som kattungar trots att de snart är tio är gamla.
RUDOLFO

Ras Huskatt
Kön Kastrerad hane
Född 2003-05-19

Rudolfo kom till oss när hans förra ägare inte kunde ha honom kvar. Efter att ha varit en väldigt rädd kattunge som till en början var rädd för allt växte han upp till en stooooor och trygg nallebjörn. Rudolfo är den som tar hand om alla övriga katter, han slickar dem rena och tar emot nykomlingar och kattungar med stora famnen, han måste vara den snällaste katten i världen. När vi får gäster är Rudolfo den som nästan “välter” dem i hallen med sitt stångande, han vill ha all uppmärksamhet och spinner så det hörs över halva Göteborg. Rudolfo älskar att ligga ute i trädgården på sommaren, gärna under den stora syrenbusken och han ser ut att ligga där för att bara njuta och lukta på blommorna, han är vår egen “lilla” Ferdinand.

Rudolfo lämnade oss hastigt 22 februari 2015 men är för alltid kvar i våra hjärtan. Sov gott underbara katt....